Bezienswaardigheden in West Amerika

rondreis West Amerika

Een rondreis West Amerika staat bij veel reisliefhebbers hoog op het verlanglijstje. Het westen van Amerika barst van de bezienswaardigheden, maar wat zijn de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden? Hieronder vind je 11 fantastische bezienswaardigheden in West Amerika die jij kunt bekijken tijdens een rondreis. Wanneer maak jij werkelijkheid van jouw Amerikaanse droom? 

rondreis West Amerika

Canyons

In West Amerika zijn verschillende grote ‘canyons’ te vinden. Als je aan de rand van een groot ravijn staat krijg je echt een kick! Deze canyons vind je in West Amerika: 

 • Antelope Canyon – een ondergrondse kloof waar je door nauwe sleten kunt wandelen. Als de zon in de kloof schijnt, dan ontstaan eer uniek lichteffecten op de rotswanden. Dit is het moment om je camera tevoorschijn te halen! 
 • Bryce Canyon – een gigantisch ravijn die anders is dan andere ravijnen door de zogheten ‘hoodoos’. Dit zijn talloze smalle rotspilaren die tegen de helling van het ravijn te vinden zijn. 
 • Grand Canyon – de bekendste van allemaal! Ontdek deze grote canyon op een unieke manier: vanuit de lucht met een helikopter! 

Nationale parken

Een rondreis West Amerika staat ook in het teken van adembenemende natuurparken. Hieronder vind je de drie populairste in het westen: 

 • Yellowstone National Park – misschien wel één van de mooiste natuurparken van héél Amerika! Met je huurauto of camper kun je rondrijden door het park en de kleurrijke warmwaterbronnen, spuitende geisers en ontelbare bizons bekijken.  
 • Yosemite National Park – dit natuurpark is ideaal te voet te verkennen. Tijdens je wandeling kom je torenhoge watervallen en unieke rotsformaties tegen. 
 • Sequoia National Park – hier vind je grootste bomen ter wereld! Maak met je auto een tocht langs de reusachtige bomen. 

Steden

Naast natuur mogen ook grote steden niet ontbreken tijdens je rondreis. Wandel door de straten van wereldsteden en vink de belangrijkste bezienswaardigheden af! 

 • Las Vegas – deze stad slaap nooit, zegt men! Waag een gokje in de casino’s, ontmoet je striphelden op The Strip, aanschouw een uitbundige show en bezoek de grote waterfonteinenshow. Verblijf in een prachtig themaresort in Las Vegas! 
 • San Francisco – barst van de bezienswaardigheden, zoals de beruchte gevangenis Alcatraz en de beroemde rode brug Golden Gate Bridge. Ontdek de stad met een fietstocht of via de lokale ‘Cable Cars’. 
 • Los Angeles – bekend van filmsterren die wonen in de wijk Beverly Hills, de witte letters van Hollywood en de Walk of Fame. Ook kun je hier lekker aan het strand vertoeven bij Venice Beach of Santa Monica. 

Valleien 

Jazeker, ook valleien vind je in West Amerika. De twee bekendste zijn: 

 • Death Valley – dit kan de warmste plek op aarde worden. Een extreem droog gebied vol maanlandschappen. 
 • Monument Valley – je kent dit landschap vast en zeker van western films. Deze unieke rotsformaties kun je in het echt bewonderen tijdens een rondreis. De leukste manier om dit te doen is met een Navajo indiaan met een paard. 

Een rondreis West Amerika boeken? 

Laat jouw rondreis verzorgen door een reisbureau Amerika. Je krijgt advies van een reisadviseur die bekend is met de westkust en je hierover alles kan vertellen. Deze reisadviseur geeft je bovendien goede tips voor hotels, routes en excursies en regelt alle reserveringen voor jou! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *