Nederlandse vakantie-inspiratie nodig? Lees deze tips

mooie plekken nederland

Wanneer het je bedoeling is dit jaar wel op vakantie te gaan, maar je wilt liever uit praktische of financiële overwegingen niet te ver van huis vakantie vieren, dan ligt het voor de hand dat je ergens binnen Nederland je vakantiebestemming zoekt. En laten we even wel wezen: hier is natuurlijk niets mis mee. Integendeel zelfs; Nederland biedt voor toeristen meer dan genoeg opties om een geslaagde vakantie te beleven. Mooie plekken Nederland zijn er volop van Zuid-Limburg tot in Noord-Holland. Dat zijn bovendien precies de regio’s die we hieronder verder uitlichten.

mooie plekken nederland

Zuid-Limburg

Het landschap in het zuiden van Limburg kenmerkt zich door veel groen en heuvels. Voor fietsers en wandelaars is dit dan ook een van de beste delen van Nederland. Opvallend is verder dat deze omgeving legio mogelijkheden biedt voor uitstapjes van uiteenlopend allooi. Je kunt bijvoorbeeld een dagje indoor skiën in Landgraaf, de wellnessvoorzieningen bij Valkenburg bezoeken of een rondleiding nemen in een van de grotten, dikwijls ook in of nabij Valkenburg. Het Drielandenpunt bij Vaals is uiteraard ook leuk, net als dat een dagje Maastricht zeker niet kan ontbreken.

De Zaanstreek

Het meest typische stukje Nederland vind je op enige kilometers ten noorden van Amsterdam. We hebben het hier uiteraard over de Zaanse Schans. In dit gebied vind je authentieke molens en karaktervolle houten huizen. Dit alles wordt louter omgeving door water en weilanden alwaar men niet zelden nog steeds op klompen rondloopt. Een toeristische attractie die je zeker eens gezien moet hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *