Wat doe jij met je vakantiegeld?

vakantiegeld

Het vakantiegeld is gestort! Ga jij het geld besteden aan een vakantie of reserveer je het geld voor een ander doel? Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders een (deel) van het vakantiegeld gebruiken voor een ander doel dan vakantie. In deze blog zetten we een aantal bestemmingen op een rij.

Vakantiegeld besteden aan je woning
Het verbeteren van je woning is altijd een goed idee. Of het nu gaat om het verduurzamen van je woning of om het updaten van je interieur. Een nieuwe vloer (denk bijvoorbeeld aan een moderne pvc vloer), nieuwe binnendeuren (ga bijvoorbeeld voor een taatsdeur of een zwarte binnendeur van Austria) of het herinrichten van je tuin. Het zijn allemaal mogelijkheden waar je het vakantiegeld goed voor kunt gebruiken.

Hypotheek extra aflossen
Minder afhankelijk worden van je salaris? Maandelijks dien je te voldoen aan je hypotheekplicht. Door extra af te lossen ben je eerder hypotheekvrij. Let op: Niet bij elke hypotheekverstrekker is het mogelijk om extra af te lossen. Er kan zelfs een boete van toepassing zijn. Informeer dus goed of het mogelijk is om extra af te lossen op je hypotheek.

Sparen
Nederlanders sparen graag. Met het vakantiegeld kun je zorgen voor een appeltje voor de dorst. Zet je spaargeld weg op een spaarrekening. Niet blij met de negatieve rente? Dan is investeren een goed idee. Investeren kan op meerdere manieren. Vaak is het mogelijk om via je eigen bank te beleggen. Dit gaat via beheerd beleggen. Een andere optie is om in crypto te investeren. Let op: investeren in crypto brengt grote risico’s met zich mee.

Weet jij al wat je met je vakantiegeld gaat doen? Ga je voor een luxe vakantiegeld of zet je een deel van het vakantiegeld opzij? Laat een reactie achter onder deze blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *